Montreal, Québec, Canada

Art deco home 

renovation

This art deco home was completely gutted and redesigned to showcase the owners’ beloved art collection. The kitchen features a freestanding staircase with a glass partition. All ventilation is hidden behind crown mouldings, meaning no ventilation grills are visible throughout the entire home. 

« CLICK ON IMAGES TO OPEN FULL SCREEN MODE »

Living room

Recessed lighting was grouped in specific patterns to showcase the owners’ art pieces

Dining room

Kitchen staircase

A floating staircase with glass partitions adds second-floor access without adding additional weight to the space

Kitchen

View to kitchen from floating staircase

Staircase

Freestanding staircase with glass partitions

Master bedroom en suite

Each tile in the Italian mosaic wall was individually hand-laid

Den

A custom-designed built-in wood fireplace adds warmth while respecting the room’s clean lines

© 2017 BY LAKESHORE CONSTRUCTION. ALL RIGHTS RESERVED.

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon